Waarom dit platform?

We hebben geleerd goed te traden door vaak hard op je gezicht te gaan en met vallen en opstaan. Doorzettingsvermogen, kennis op doen, hard werk en studeren heeft ons gebracht waar we nu zijn.

Cryptocurrencies zijn de markt waarin we voornamelijk actief zijn. De winsten die hier te behalen zijn enorm. Anderzijds kunnen hier ook flinke verliezen genomen worden als je niet oplet.

Deze kennis willen we op een toegankelijke manier met iedereen delen zonder hier belachelijk bedragen voor te vragen. De insteek moet zijn om waarde te geven en mensen helpen en niet om er rijk van te worden. Wij vonden beide dat een platform als deze ontbrak toen wij begonnen met traden. Dan hadden we een stuk minder fouten gemaakt met het gevolg minder geld verloren. 

Met behulp van dit platform denken we dat iedereen  een passende en succesvolle tradingstijl kan ontwikkelen. Het is belangrijk dat je je eigen unieke tradingstijl creëert. Want ieder persoon is anders, heeft andere kwaliteiten en een andere levensstijl. Dus je moet zoeken naar een stijl die bij je past. Wat voor de ene succesvolle trader werkt kan voor de andere succesvolle trader compleet onlogisch zijn. Traden is meer dan een cryptocurrency kopen om vervolgens te hopen dat het de goede kant uitgaat. Risicomanagement is alles. Samen met jou willen we een flinke community met goede en succesvolle traders ontwikkelen.

Traden is niet makkelijk en de meeste traders falen op de lange termijn. De markt is 24/7 open. Als je weet hoe je je risicomanagement systeem kunt maken en je emoties aan de kant weet te zetten dan kan iedereen een succesvolle trader worden. Wij willen je graag daar bij helpen! Omdat wij vinden dat je van kennis delen niet rijk hoeft te worden hebben 

 

Wie zijn wij?

Frank 

Stijl: 1D en 4H charts traden op voornamelijk USDT paren.

Ik trade voornamelijk in crypto en af en toe in de aandelenmarkt. Ik doe dit al sinds 2016. Met vallen en opstaan heb ik het traden geleerd en ben nu succesvol trader voor een aantal jaar. Toen ik starte met traden zag ik allemaal mensen veel geld verdienen, met traden. Het zag er zo makkelijk uit en ik stapte ook in de cryptocurrencies. Precies op het juiste moment, alles zat in een parabolische bullrun. Je werd als trader beloond voor fout gedrag. Wat je ook kocht en voor welke prijs je ook kocht, alles ging omhoog. De winsten waren absurd!

Toen sloeg de trend om, een paar foute beslissingen resulteerde in flinke verliezen. Gelukkig had ik optijd mijn emoties onder controle en heb ik eieren voor mijn geld gekozen. Ik heb alles uitgecashed naar USDT. Van de grote winsten was nog maar een klein deel over. Ik ging me meer en meer verdiepen in al mijn trades uit het verleden. Ik ging opzoek naar waar ik de foute had gemaakt.

Ik was in staat om een paar fouten te identificeren:

  1. Emotie
  2. Risicomaagement
  3. Geen stoploss

Ik heb duidelijk tegen mezelf gezegd het anders aan te gaan pakken. De emoties zoals Fear Of Missing Out(FOMO), en nog meer winst willen pakken heb ik opzij gezet. Door een duidelijk trade plan op te stellen voor mezelf heb ik dit kunnen tackelen. Een van de belangrijkste onderdelen hierin is het risicomanagement. Door de posities emotieloos te kiezen voordat je in een trade stap heb ik veel gewonnen. Zowel tijd als winsten. Trades gaan soms fout, maar nu kies ik mijn entries zo dat de risk:reward goed is. Daarnaast zorg ik dat ik nooit meer dan 2% van mijn portfolio riskeer per trade. Om een plan te onwikkelen gebruik ik technische analyse. Mijn belangrijkste regel, zorg dat je je kapitaal altijd beschermd.

 

Marthijn 

Stijl: Swing trader op BTC pairs met als doel om meer BTC te verzamelen, ik trade vooral break en retests van support / resistance en prijs actie patronen. 

Mijn eerste aanraking met Bitcoin is al heel lang geleden, ik kocht toen wat “illegaal” op een website waarbij ik in Bitcoin moest betalen. Op dit moment is dat een heel duur pakketje geweest ;). Ik had geen flauw idee wat het was en schonk er verder ook geen aandacht aan. Tot in 2017 toen Frank mij wat vertelde over crypto’s in de sportschool. Vervolgens ben ik in een WhatsApp groepje toegelaten en kocht ik mijn eerste Ethereum voor 250 euro. Met deze Ethereum kocht ik wat random altcoins die in de groep voorbij kwamen. Tot mijn grote verbazing was mijn 250 euro al snel een stuk meer waard. Dus ik besloot nog meer spaargeld in te pompen en nog wat altcoins te kopen. Uiteindelijk had ik iets van 2000 euro geïnvesteerd in random munten en op een gegeven moment was dit bijna 15k waard. 

Toen was het Januari 2019, alles was aan het zakken. Dit was normaal zeiden ze me en geen stress. Komt wel weer goed. Maar het bleef zakken en zakken. Tot ik op een gegeven moment weer quitte stond ten opzichte van mijn inkoop. Bitcoin was inmiddels gezakt van 20k naar 8k en had zelfs even 5k gezien. Op dit moment kwam er een bounce, Bitcoin begon weer met stijgen en was weer boven de 10k en ik besloot er nog eens 5k spaargeld in te stoppen. Ik zag het als een mooi koop moment. Deze bounce was helaas van korte duur, nadat we even 12k hadden gezien gingen we vervolgens helemaal de afgrond in naar 3k. Mijn oh zo mooie portfolio / spaargeld was verdampt tot 500 euro.

Dit moest anders kunnen er waren tenslotte genoeg mensen die er wel veel mee konden verdienen. Dus ik begon boeken te lezen, professionals te volgen, YouTube filmpjes te kijken. Ik kwam er al snel achter dat ik werkelijk ALLES fout deed. Om even wat op te sommen:

  • Geen risk management
  • FOMO
  • Fear & greed emoties (als het begon te zakken was ik bang en deed ik mijn positie met verlies weg en als het steeg was ik te gierig om te verkopen)
  • Emotioneel gehecht waarden aan altcoins (“komt wel weer goed”
Ik besloot met een shone lei te beginnen en al mijn resterende altcoins te wisselen voor Bitcoin en vanuit daar verder bouwen. Mijn portfolio zal ook altijd voor meer dan 50% uit bitcoin bestaan.  
 
Het is een dure leerschool is geweest, maar dit was het allemaal waard. Verliezen zijn ruim goed gemaakt en heb enorm veel geleerd waar ik nu de vruchten van pluk. Momenteel ben ik ook de Forex markt aan het testen met een andere strategie. Aandelen traden doe ik niet, behalve dat ik maandelijks voor een vast bedrag ETFs aanschaf. Ik hoop dat ik jullie kan behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt.