Hoe werkt een Stop loss op Binance

Hoe gebruik je een Stop loss op Binance?

Stop loss

Binance heeft een mogelijkheid om een stop loss order te plaatsen. Dit kan op twee manieren. Dit kan op Binance met een stop-limit order en een OCO (“One Cancels the Other”) order. Deze laatste is wellicht de handigste, deze heeft namelijk de mogelijkheid om 2 orders in te stellen. Een limiet order en een stop limiet order, welke de prijs als eerste bereikt wordt daadwerkelijk uitgevoerd. 

Dus met een OCO order plaatst je eigenlijk twee orders. Stel je koopt een asset voor een prijs van 10 euro. Nu wil je op basis van jou analyse verkopen als de prijs van het door jou gekochte asset stijgt naar 12 euro OF als de prijs zakt naar 9 euro. Zodra de prijs bij 12 of 9 euro komt en een van de orders geheel of gedeeltelijk is uitgevoerd, wordt de overgebleven order automatisch geannuleerd. Let op dat het annuleren van de ene order ook de andere zal annuleren.

Deze functie geeft je de mogelijkheid om twee limit orders tegelijkertijd te plaatsen, wat handig kan zijn voor het nemen van winst en het minimaliseren van potentiële verliezen.

Bij een stop-limit order stel je enkel de prijs in waar je zeker wilt dat het door jou aangekochte asset verkocht wordt wanneer de prijs zakt naar dit niveau. Hieronder beschrijven we hoe je beide opties in de praktijk kan instellen.

Hoe gebruik je OCO-orders op Binance?

Na het inloggen op Binance ga je naar de `Exchange’ interface en open je het handelsvenster zoals je hieronder ziet. Klik op “Stop-limit” om een dropdownmenu te openen en selecteer vervolgens het ordertype OCO.

Na het selecteren van de OCO-optie wordt een nieuwe interface geladen. Via deze interface kun je tegelijkertijd een limit en een stop-limit order instellen. Hieronder geven we een voorbeeld:

Na het selecteren van de OCO-optie stellen we de limiet order en de stop limiet in. We doen dit alsvolgt, we gaan er in het voorbeeld van uit dat we 1 bitcoin hebben gekocht op 40.000 euro. In het voorbeeld willen we deze verkopen op 46.000 (price). Wanneer de prijs 38.400 euro bereikt (Stop) willen we dat onze stop loss wordt getriggert. We willen dan verkopen voor 38.000 euro (Limit).

  • Prijs: de prijs van je limit-order. Deze order zal zichtbaar zijn in het orderboek: 46.000
  • Stop: de prijs waartegen je stop-limit order wordt geactiveerd: 38.400
  • Limit: de actuele koers van je limit order nadat de stop is geactiveerd: 38.000
  • Amount: de grootte van je order: 1 BTC in dit geval
  • Total: de totale waarde van je order.

Na het plaatsen van je OCO-order kun je naar beneden scrollen om de details van beide orders weer te geven in het “Open Orders” venster.

Hoe gebruik je Stop-limit op Binance?

Een stop-limit werkt als een gewone stop loss zonder dat deze ook tegelijk een verkoop order zet wanneer de prijs omhoog gaat. Je stelt dus enkel in dat er een verkoop order afgaat wanneer de prijs onder een bepaalt niveau komt. Dit gaat alsvolgt.

Na het inloggen op Binance ga je naar de `Exchange’ interface en open je het handelsvenster zoals je hieronder ziet. Klik op “Stop-limit.

Na het selecteren van de stop-limit optie stellen we de stop limiet in. We doen dit alsvolgt, we gaan er in het voorbeeld van uit dat we 1 bitcoin hebben gekocht op 40.000 euro. In het voorbeeld willen we deze verkopen wanneer de prijs 38.400 euro bereikt (Stop) willen we dat onze stop loss wordt getriggert. We willen dan verkopen voor 38.000 euro (Limit).

  • Stop: de prijs waartegen je stop-limit order wordt geactiveerd: 38.400
  • Limit: de actuele koers van je limit order nadat de stop is geactiveerd: 38.000
  • Amount: de grootte van je order: 1 BTC in dit geval
  • Total: de totale waarde van je order.

Succes! Deze opties zijn tijdens het traden cruciaal. Leer jezelf aan dit te gebruiken. Verliezen is niet erg, als je het verlies maar beperkt!

Meer lezen over het gebruik van een stop loss? Zie ook: Waarom is een stop loss cruciaal?

Share this post