Long VS Short

Groot verschil tussen Short en Long?

Ik merk dat sommige mensen het lastig vinden te begrijpen dat short en long gaan andere risk reward ratio’s hebben. Echter is er een groot verschil tussen Shorts en Longs. Vandaar dat ik er in deze blog een klein stuk aan zal besteden om dit uit te leggen.

Voorbeeld

Stel een aandeel of crypto asset kost 100 euro. Als een trader dit aandeel short is hij erg enthousiast als hij de prijs omlaag ziet gaan naar 1 euro en zijn trade sluit. Hij maakt een winst van 99%.

Nu hebben we ditzelfde aandeel van dat nu nog maar 1 euro is. We gaan dit keer long. De prijs stijgt naar 2 euro en als trader pakken we onze winst. We hebben onze positie verdubbeld en hebben 100% winst. We hebben meer winst dan op de hele move naar beneden van 100 naar 1.

Long vs Short

Long en Short gaan zijn NIET hetzelfde. Markten gaan als je uitzoomed meestal omhoog, dit betekent dat je met een short vaak meer een klein moment hebt om deze kans te pakken. Daarnaast zijn de winsten bij een short (zonder leverage) gelimiteerd aan 100%. Om je geld te verdubbelen moet het aandeel vanaf je short letterlijk naar 0 gaan.
De winsten bij een Long kunnen echter veel groter zijn, theoretisch gezien kunnen deze oneindig zijn. Stel dat we op 1 euro long waren gegaan en het aandeel terug ging naar 100 euro! Je winst was dan gigantisch, dit kan je nooit halen met een short.

Het belangrijkste hier is, short gaan is bedoeld voor professionele traders die thuis zijn in de markt en goed begrijpen wat ze doen, wat ze riskeren en hoe prijsactie werkt. Beginnende traders zijn veel beter af met het kopen van prijs dips met veel meer kansen wanneer de trend omhoog gaat dan hopen op een succesvolle short. As je nieuw bent met traden, short gewoon niet en koop de dips.

Share this post