pexels-worldspectrum-843700

Marketcap is niet gelijkmatig verdeeld. Altcoins?

De totale marketcap is nu 1200 miljard. Van de 1200 miljard is 62% Bitcoin. Met momenteel een marketcap van 750 miljard.

Er zijn meer dan 8000 verschillende munten en er komen er dagelijks steeds meer bij. Iedereen kan een cryptomunt maken en online zetten voor de handel op een platform als Uniswap. Je zou kunnen denken dat de marketcap enigszins verspreid is over de industrie, wat eigenlijk het tegenovergestelde is van de waarheid. 

80% van de gehele markt is in bezit van Bitcoin en Ethereum. Als je de top 10 marketcaps bij elkaar optelt, zul je zien dat ongeveer 90% van het hele crypto-ecosysteem aan de top van de voedselketen leeft, de rijkdom is duidelijk niet gelijkmatig verdeeld.

Houd hier rekening mee met het aankopen van munten. Velen onder de top 50 zijn niet relevant, terwijl velen onder de top 100 in feite waardeloos kunnen zijn. De meeste van deze munten bestaan ​​alleen vanwege een kleine, gepassioneerde gemeenschap of omdat iemand een idee had dat grotendeels mislukte. Institutioneel geld heeft alleen zijn weg gevonden naar Bitcoin, en Ethereum in mindere mate. De rest van de markt is slechts een weddenschap voor de retailtraders. 

Als en wanneer er een enorme ruiming plaatsvindt binnen de crypto-ruimte, vergelijkbaar met de .com crisis, zal het wegspoelen van 7500 van de 8000 crypto’s niet veel betekenen voor de algehele marketcap. Zelfs als dat geld in Bitcoin zou stromen, zou het niet significant zijn.

De takehome message is hier dat de meeste cryptocurrencies irrelevant zijn en waarschijnlijk op de lange termijn waardeloos, pas op waar je je geld in stopt en geloof niet de eerste de beste in een Telegram of WhatsApp groep. Iedereen zoekt altijd bevestiging van zijn eigen mening, dus als jij gaat Googelen naar een bepaalde munt waarvan iemand zei dat die naar de maan gaat binnenkort, ga je dit alleen maar bevestigd zien worden.

Mijn tip is dat het grootste gedeelte van je portfolio bestaat uit Bitcoin of Ethereum. Gebruik de altcoins om meer van de hiervoor genoemde basecurrency te verzamelen. Houd je ogen open en pak winst wanneer andere gierig zijn en koop als andere angstig zijn. Iedereen wilt wel die ene munt die x100 gaat. Die kans is zo enorm klein en als die er al is zal het nooit in een rechte lijn omhoog gaan. Al pak je consistent 10% per trade dan zal je veel meer progressie boeken op de lange termijn dan zoeken naar die ene homerun die voor de meeste zelfs nooit zal komen.

Share this post